Slagroom met kokosnoot

Slagroom met kokosnoot

Hier is een heerlijke recept voor een plantaardige slagroom !

 

Ingrediënten

  • 1 blik van 400 ml kokosroom
  • 1 eetlepel kokossuiker gemengd tot poedersuiker
  • 1 mokkalepel vanille-extract of 1 theelepel citroenschil (optioneel)

Doe de kokosroom (zonder de vloeistof) in een kom met de kloppers in de vriezer voordat u aan de slagroom begint, ongeveer 20 minuten van tevoren.

# Tip: het overgebleven vocht kan gebruikt worden om een soep of saus te maken.

Bereiding van de slagroom

  1. Doe de koude kokosroom in een schaal
  2. Begin de room op te kloppen met een elektrische mixer
  3. Wanneer het begint te stijgen, voeg dan de suiker langzaam toe
  4. Klop tot het dik en stevig is
  5. Indien gewenst, voeg de citroenschil en/of vanille toe voor extra pit.
  6. Koel bewaren tot serveren.
# Tip: Ideaal voor bij ijs, cake of om alleen van te genieten.
Retour au blog