Heerlijke kaneelrolletjes met de producten van Purasana. Deze lekkernijnen zijn perfect voor de winterse periode.
Ontdek snel het recept!
Ingrediënten deeg
• 250g tarwebloem
• 133g plantaardige melk
• 32g Purasana kokosvet (gesmolten)
• 4g gedroogde gist
• 3g zout
• 15g Purasana kokosbloesemsuiker
• 10g Purasana lucuma
• ½ eetlepel Purasana chiazaad + 1,5 eetlepel water
• 50g poedersuiker + ½ eetlepel water + ½ eetlepel citroensap (afwerking)
Ingrediënten vulling
• 1,5 eetlepel Purasana kokosvet (gesmolten)
• 1,5 eetlepel kaneel
• 1,5 eetlepel Purasana kokosbloesemsuiker
Bereiding
1. Doe het chiazaad met het water in een kommetje en laat 15 minuten staan.
2. Doe alle ingrediënten (uitgezonderd het kokosvet) samen met het chiamengsel in de kom van de keukenrobot. Meng en laat 5 minuten op lage snelheid kneden.
3. Voeg het kokosvet toe en laat nog 10 minuten kneden op lage snelheid.
4. Maak een bol van het deeg, leg in licht ingevette kom, dek af met plasticfolie en laat 1 uur rijzen.
5. Sla de lucht uit het deeg en rol uit tot een lap van 25 x 15 centimeter.
6. Bestrijk de lap deeg met het kokosvet en bestrooi met het kaneel en de suiker.
7. Rol alles op en knijp de naad zachtjes dicht. Leg de naad naar beneden en snijd in 6 stukken.
8. Plaats in een bakvorm (met de snijkant naar boven) en laat nog 1 uur narijzen
Opgelet: Laat wat plaats tussen de rolletjes, deze rijzen nog
9. Verwarm de oven voor op 190°C en bak 20 à 25 minuten
10. Meng de poedersuiker met het water en het citroensap en bestrijk hiermee de rolletjes.
Smakkelijk! 😍